Sommarhäng och musikkvällar med lättare sommarbuffé kr 395.-

10 juli Malin Östh band, jazz. Sexmannaband som spelar lättillgänglig jazz med riktigt fint sväng.
17 juli Get Back, The Beatles Tribute. Upplev Beatles-mania på nytt!
24 juli trio BAG från Uppsala spelar Monica Zetterlund låter
31 juli ” Framtidens röster” - Naomi Wiehe, Vera Kronbäck samt Ängla Sigfridsson 
7 augusti Get Back, 60-talskväll med The Beatles med mera

I vårt nya fina Orangeri dukar vi fram en härlig sommarbuffé kl 18.00. Musiken börjar ca 19.30
Pris kr 395 per person, barn upp till 12 år ½ pris.
Boka bord på telefon 044 350 422

10 juli - Malin Östh band

Malin är uppväxt i Stockholm och på 80-talet där hon sjöng jazz tillsammans med Allan Johansson som en gång i tiden var Povel Ramels kapellmästare. Sedan knappt ett år tillbaka spelar Malin tillsammans med sitt band lättlyssnad jazz med basen i Kristianstad och Åhus. 
I bandet spelar Lennart Svensson piano och Leif Ågren tenorsax, flöjt och klarinett. Leif och Lennart som båda är välmeriterade musiker med bakgrund i Kristianstads musikliv fixar arrangemangen till bandet. Här spelas allt ifrån jazz-standards från 50 talet, några låtar från Alice Babs och Monica Zetterlunds repertoar, svensk musik av Jan Johansson och Erik Söderlind och en del instrumentalmusik, bland annat en låt komponerad av tenorsaxlegendaren Michael Brecker. I kompet hittar vi trummisen Bengt Isaksson och bassisten Pelle Fredriksson, också med bakgrund i Kristianstads musikliv. Bengt och Pelle har spelat tillsammans under många år i olika konstellationer och har utvecklat ett väldigt tight sväng. På gitarr har vi Tommy Svensson som spelat med bland annat Kristianstad Storband, Carlsson Small Big Band och Roy Wilson Quintet. 

10 juli - Malin Öst Band

17 juli - Get Back 

Get Back - The Tribute, är ett live-band som spelar The Beatles fantastiska musik till konsert och fest. Bandet består av fem medlemmar som alla har lång erfarenhet av musik i olika former. Bandet har stor respekt för The Beatles original-arrangemang och bjuder på en show som garanterat tar publiken tillbaka till till 60-talet och de fantastiska låtar som skapades då. Bandet blandar The Beatles låtar med annat material som skrevs i samma tid och anda. Ni får lyssna till The Byrds, The Band, Procul Harum, The Everly Brothers, The Swinging Blue Jeans m.m. Upplev Beatle-mania ännu en gång!

17 juli - Get Back

24 juli - Trio BAG 

"Underbart är kort".
Monica Zetterlund gav oss en fantastisk sångskatt. Låtarna skildrar såväö vardag som fest, kärlek, grubbel, skämt och allvar. Flera av Sveriges främsta textförfattare skrev för Monica: Beppe Wolgers, Hans Alfredsson, Tage Danielsson, Povel Ramel, Olle Adolphson, Owe Thörnqvist, Cornelius Vreeswijk m.fl. Trio Bag från Uppsala har sedan 2006 rest runt i Sverige med ett bejublat program där publiken får uppleva de underbara visorna och jazzlåtarna på svenska. Trion består av sångerskan Anna-Karin "ako" Nytell Oldeberg som sjunger och berättar, gitarristen Bobbo Andersson och bassisten Grosse Grotherus.
Välkommen till en magisk Monica-kväll!

24 juli - Trio BAG

31 juli - "Framtidens röster"


Naomi Wiehe,
Naomi Wiehe, 17 år, är singer songwriter från Lund. Hon skriver sina egna låtar till eget komp på gitarr, piano och ukulele. 2016 vann Naomi Lunds visfestivals songwritertävling med bidraget "Faller fritt".  Naomi uppträder med sin musik på scener runtom i Skåne och södra Sverige. Naomi var gästartist i Malmö Lives satsning "I huvudet på Christer Björkman" tillsammans med namnkunniga svenska artister som Niklas Strömstedt och Patrik Isaksson. Hon albumdebuterade 2019 med "Run & Hide" med låtar skrivna av Niclas Malmberg. Av arrangörer har hon kallats "Lunds nya multitalang som vinner priser och publikens hjärtan". Naomi Wiehe bokas av TalangBolaget.  

Vera Kronbäck,
Vera Kronbäck är en ung sångtalang som studerar till musikalartist på Lunds Dans och Musikalgymnasium. Trots sin unga ålder, 17 år, är Vera en flitigt anlitad sångsolist och har framträtt på samtliga Kristianstads scener. 2017 fick Vera Lions stipendium i sång och Loa Falkmansstiftelsens hedersomnämnande i sång. Samma år blev hon också Sparbanken Skånes kulturtalang. Vera har medverkar i sex olika musikaler på Kristianstads Teater bl a i bejublade Chess och senast i All shook up. På Kulturnatten i år var Vera Kristianstads Storbands sångsolist och nu i sommar har Vera spelat bl a dottern i komedien Det våras för revisorn på Spelplats Vinbäcken. Ikväll bjuder Vera på favoritlåtar från många olika genres. Hoppas ni gillar det!

Ängla Sigfridsson,
Ängla stod på scenen första gången som tre åring i musikalen Tarzan på Kristianstads teater. Det var starten för hennes liv på scenen. Trots sina femton år har hon hunnit medverka i nio musikaler, åtta stycken på Kristianstads teater och en på Nöjesteatern i Malmö/Lorensbergsteatern i Göteborg. 
Ängla är flitigt anlitad på olika scener runt omkring Skåne, solo men även med sin familj. Med dem har hon släppt en julskiva och i maj 2019 släpper de en ny skiva på Spotify och Itunes. Ängla har även erfarenhet av sång på bröllop, begravningar och dop. Ängla har vunnit olika talangjakter, bland annat Sångmicken 2016.

7 augusti - Get Back

Get Back är tillbaka med sin fantastiska Beatles-show men kommer nu även att blanda upp med några av de mest kända låtarna från 60-talet. Creedence Clearwater Revival, Procul Harum, The Everly Brothers m.m. kommer att spelas. Ta chansen att resa tillbaka till The swingin' 60`s och The summer of love!

Intimkonserter Cocoon

Cocoon Music Meetings
Intimkonsert & 5-rätters middag kr 995, endast konsert kr 595. Bokning telefon 044 350 422

7 september kl. 18.00 -  Miriam Andersén. Riksspeleman som kommer att spela på harpa och flöjt samt sjunga.
14 september kl. 18.00 - Hege Waldeland, Cello
28 september kl. 18.00 - Vindonia, sång, fiol, keltisk harpa.

Den magiska Cocoon

7 september Miriam Andersén

Miriam Andersén, sångerska och riksspelman bosatt i Everöd, är en internationellt verksam artist, specialiserad på medeltidsmusik och folkmusik. Hon har spelat in över 20 CD-skivor och framträtt i TV, radio och konserthus över hela världen, bl.a. Carnegie Hall och Berliner Filharmonie och vunnit priser och utmärkelser såsom Grammy Award, Globale Ruth, Diapason d’Or och Zorns märke i silver, vilket medför titeln riksspelman. Efter studierna vid Schola Cantorum Basiliensis i Schweiz har hon varit frilans och engagerat sig i många sorters projekt med både gammal och nyskriven musik, tonsatt skaldekväden från vikingatiden, arrangerat musik för gotisk harpa, varvat gamla ballader med historieberättande, låtit rekonstruera instrument och även medverkat som sångsolist i många teater- och dansuppsättningar runtom i Europa, senast med GöteborgsOperans danskompani.
På Cocoon bjuder hon på sång, harpa och kanske en och annan spökhistoria i den stämningsfulla brydestugan.  

Miriam Andersén

14 september Hege Wallden

28 september - Vindonia

Vindonia spelar folkmusik/världsmusik framförallt från hela norden. Trion är hemmahörande i Skåne, spelar i USA, Norge, Sverige, Deras unika soud beskrivs som "varm och innerlig". Lise enochsson, sång, Karin Bom, fiol, Susan Syversson, keltisk harpa: De spelar med stor närvaro och tar publiken med på musikaliska resor genom olika landskap och länder. Trion har funnits i fem år och har prisbelönats av Kulturrådet med en resestipend rill svenskbygderna i Minnesota 2017. Vindonia finns på Spotify, sociala medier.

Vindonia

Vandring i julgransodling

Granskott skördas

En unik upplevelse om hur den vackraste julgranen blir till och hur smakar den!
Livet som julgransodlare, som en dans på granskott! Vi erbjuder denna uppskattade aktivitet för individuell bokning, begränsat antal platser!

Bli med på en vandring bland Sveriges vackraste julgranar och möt Sveriges största julgransodlare.  Gunnar berättar och visar runt i en av julgransodlingarna. Han har som mål att leverera högsta kvalité och ha nöjda kunder, vilket kräver intensiv skötsel. Du får lära dig saker om julgransodling och spännande detlajer du inte hade en aning om! 

Nordens citroner, granskott, kan användas som livsmedel. Gunnars Granar har varit med och tagit fram spännande produkter som granskottsöl och granskottsgin. Cocoonmeetings, gårdshotell  med personlig stil, är en avknoppning från granodlingen. Kökschefen Eve Maltais använder gärna granskott i matlagningen och skapar magiska smakskombinationer!
Vi tar emot grupper hela året

Bokning: info@cocoonmeetings.com eller telefon 044 350 422

Vandring i naturreservatet Forsakar och Degeberga backar

Välkommen till hotellet! Parkera bilen och vi skickar med dig en karta och en härlig matsäck! Efter 600 meter på idyllisk grusväg, möts du av den underbara bokskogen i Naturreservatet Forsakar. Därefter fortsätter vandringen till Degeberga backar och kanske väljer du att fika på toppen av kullarna innan vandringen går tillbaka till bokskogen.
Naturreservatet Forsakar ingår i Vattenriket Kristianstad. Stigen runt ravinen är bitvis brant och går över rötter och stenar. Fågellivet är rikt med många arter sångare och hackspettar. I Forsakarsravinen får naturen utvecklas fritt och fallna trädstammar och döda träd är därför en karaktäristisk del av miljön. Ravinen är cirka 40 meter djup och här finns idag två naturliga vattenfall som tillhör Skånes högsta. Vandringen blir en runda på ca 7 km.
Tillbaka på hotellet checkar ni in på hotellet. Vi dukar fram fika med hembakat och nu väntar högklassiga rum med sköna sängar, läckra badrum &badrock. Känns musklerna stela kan du mjuka upp i vårt utomhusspa. Vi serverar en 4-rätters meny i restaurangen och efter en god natts sömn frukost med utvalda produkter och hembakat.

Pris kr. 1.850.- per person del i dubbelrum. 

Tilläg enkelrum kr 400.-

Skogsmatning

Upplev skogen i Skåne! SkogsMatning är en unik guidade vandring där den skånska skogen får spela huvudrollen. På flera ställen längs vägen stannar vi för att avnjuta skånska delikatesser. SkogsMatning är en skånsk mångfald av mat och dryck. Stäng av mobilen och låt skogen och den goda maten omfamna dig! Kom hungrig! En fin present och upplevelse. Perfekt för weekend nära Skåneleden, Sydostleden och Österlen.

Upplev & Njut 

Monica Frangeur

Havsörn i sikte!

Boka in dig i Friskens Gömsle och se havsörnar på nära håll. Även andra imponerande fåglar kan komma förbi och förgylla din dag.